7. januar 2013

Wii-U!

Så er det tid til et indlæg om mit nye legetøj!
I starten af december købte jeg endelig min længe ventede baby, wii-u!
Jeg har sparet sammen længe til den og solgt en del spil for at få råd, og jeg endte endda med at få den til nedsat pris og med personalerabat, så det var ikke så slemt igen! Men det bliver i bund og grund en maskine til lidt over 3500 kr.
Havde egentlig forudbestilt pakken med Nintendoland (preminum) men i sidste øjeblik (på selve købsdagen) blev en ZombiU-edition ledig og jeg tog den med hjem i stedet. Sammen med købte jeg Mass Effect 3 til 99,- og fik New Super Mariop Bros. U i gave af min søde Jonas fordi vi lige havde haft halvårsdag ~
Samlingen er lige nu på 3 wii-u spil, og en del downloads jeg havde på min wii.
Det var svært at få den koblet på nettet, men da den endelig kom op at køre, tog vi lige en download på 1-1½ time før den endelig var klar og den blev prøvet af!

Jeg elsker den!

 Jeg har stadig ikke haft tid til at udforske den 100% (pga eksamen osv) men fandt ud af at den kan synkroniseres med tv'et og fungere som en fjernbetjening. Så imens jeg spiller behøver jeg ikke at have fjernbetjeningen i den anden hånd for at klare lydstyrke, det klarer min wii-u gamepad for mig (og så endda en del hurtigere)! Det er også smart når man sidder på community'en eller på shoppen, hvor man faktisk ikke behøver billedet på tv'et, så kan man se film imens xD
*host* Og min gamepad fungere også helt ude på toilettet..... *host*
Maskinen har nogle få flaws, som at den havde svært ved at komme på nettet og den har faktisk nogle grimme load-tider ind imellem, og maskinen i sig selv er ikke helt lydløs, men der er ingen tvivl om at det er næste generations spillemaskine! Og det fede er, at jeg nu har en maskine som både får udgivet fede 3. parts spil OG Zelda! WOHOOO!

Fungerer her som fjernbetjening!


Derfor bør man købe wii-u (efter min mening):
"Fake virtual reality" gameplay muligheder
I f.eks. ZombiU styrer du din karakter i 1st person view med retningstasterne L og R, og bruger de andre knapper til at intergere med forskellige ting (som f.eks. slå zombier, løbe hurtigt, pause osv). Man bruger sin gamepad som sit map, og som scanner for at se om der er bevægelse i området. Hver gang man skal loot en container eller en død fjende eller finde genstande i sin rygsæk, bruger man sin gamepad, og samtidig kører spillet videre real time på tvét. Dvs du kan blive angrebet imens. Du er kun sikker når du trykker pause. Alt hvad der forekommer logisk at have på sig, bruger man gamepad'en til. Samtidig kan wii-u's gamepad også udregne din position i spillet med 3D. Når man scanner et rum, ser man på sin gamepad ud gennem øjnene på sin karakter, og hvis man rejser sig og snurrer 360 grader rundt i sin egen stue, vil du på den lille skærm se den virtuelle verden i 360 grader. Derfor får man lidt en fornemmelse af virtual reality, fordi man er "til stede" i spillet.

Universel maskine!
Wii-u får næsten samme udgivelser som PS3 og XBOX 360, og sikkert også samme som PS4 og XBOX (720?). Dvs. nu kan du spille fede spil på en Nintendo-maskine, som ikke behøver være Mario, Zelda eller andre af Nintendos egne gode klassikere og sikre udgivelser.

Integreret wii!
Har man wii-u, har man også en wii. Hvis man havde en wii før og der er spil som er svære at lade gå (Zelda, Mario, etc.) så er det jo fantastisk at vide, at wii-u har fået indbygget en virtual wii, en slags wii-emulator om man vil. Man kan via wii-u menuen komme ind i en virtuel wii, som derefter fungerer helt som wii-maskinen gjorde. Havde man downloads osv vil de ligge samme sted som før, bare en trin længere inde i den nye maskine.

HD maskine!
Det er selvfølgelig håbløst, at Nintendo først er med på HD-grafikken nu, men sammen med maskinen får man simpelthen et HDMI-kabel til sin fladskærm, og en Nintendo-maskine har aldrig haft så klar en opløsning!

Ny og innovation!
Wii-u er den første maskine i den nye generation og er nytænkende og giver nogle særdeles fede multiplayer muligheder!

Kan bruges uden TV!
En del af wii-u's spill vil understøtte gameplay uden tv'et. F.eks. kan man spille det nye Mario på sin gamepad uden at bruge tv'et. Rækkevidden fra maskinen er dog desværre ikke så lang. Gennemsnitlig 6-12 meter.
Grunde til ikke at købe wii-u:
Nintendo-hjerte!Har man ikke før haft interesse for Nintendos maskiner, eller har man følt sig skuffet, er wii-u sikkert sjovt i starten, men det er og bliver en Nintendo-maskine med Nintendo-værdier.

Internet wtf!?

Alt for mange har haft problemer med at koble sig på nettet med sin wii-u, og jeg selv måtte igennem en lang proces som indebar at åbne nogle underlige programmer på computeren for at aflæse manuel IP og derefter lægge tal til eller trække fra. Mega nedern når man kommer hjem med den og bare vil i gang!

Overførsel kræver begge maskiner!
Har man wii og vil man gerne opgradere, skal man være opmærksom på at både wii og wii-u kræver fysisk tilstedeværelse i samme rum for at overføre data.

En dyr drønnert..
Wii-u er pricy! Og det kan ikke betale sig at tage den almindelige hvide version. Preminum er et must med sine 32 gb hvis man vil downloade spil. Den dyreste pakker ligger til lige knap 4000 og er ZombiU-edition, som desuden er stærkt begrænset.

Jeg vil blive ved at skrive wii-u indlæg hver gang jeg finder noget fedt/knap så fedt, for jeg er forelsket i min nye maskine!

2 kommentarer:

  1. Dejligt indlæg! Kan rigtig godt li' dine pro's og con's for Wii-u!

    Selvom jeg aldrig kommer til at købe én, så lyder det spændende :D

    God fornøjelse! ;-)

    SvarSlet
  2. ÅÅh, jeg gleder meg til vi får kjøpt en wii u! : ) Håper den er bra!

    SvarSlet

Visit my webcomic!